De neussprays verhuizen van vergoedingscategorie: van Cx naar C. Dat brengt mee dat de patiënt iets minder remgeld moet betalen. Ook is de regeling van de maximumfactuur zo van toepassing op een voorschrift voor deze middelen.

Maar de arts moet op het voorschrift wel 'derdebetalersregeling van toepassing' vermelden. Volgens het Riziv is dat nodig om, één, te vermijden dat de terugbetaling van toepassing is zonder voorafgaande toestemming van de adviserend arts, en twee, dat de apotheker het geneesmiddel ook kan afleveren tegen betaling van alleen het remgeld.

Zoals bekend zijn neussprays met corticoïden sinds 2017 ook vrij verkrijgbaar bij de apotheker. Op die manier kan de patiënt met een acute aanval van chronische rinitis snel aan de neusspray raken, zonder hiervoor eerst een afspraak te moeten maken met zijn huisarts.

Het nadeel voor de patiënt is dan wel dat hij de volledige prijs voor de neusspray uit eigen zak moet betalen.

De neussprays verhuizen van vergoedingscategorie: van Cx naar C. Dat brengt mee dat de patiënt iets minder remgeld moet betalen. Ook is de regeling van de maximumfactuur zo van toepassing op een voorschrift voor deze middelen.Maar de arts moet op het voorschrift wel 'derdebetalersregeling van toepassing' vermelden. Volgens het Riziv is dat nodig om, één, te vermijden dat de terugbetaling van toepassing is zonder voorafgaande toestemming van de adviserend arts, en twee, dat de apotheker het geneesmiddel ook kan afleveren tegen betaling van alleen het remgeld.Zoals bekend zijn neussprays met corticoïden sinds 2017 ook vrij verkrijgbaar bij de apotheker. Op die manier kan de patiënt met een acute aanval van chronische rinitis snel aan de neusspray raken, zonder hiervoor eerst een afspraak te moeten maken met zijn huisarts.Het nadeel voor de patiënt is dan wel dat hij de volledige prijs voor de neusspray uit eigen zak moet betalen.